Krzyżak kierownicy i cieżko skręcająca kierownica

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jemio
    Classic
    • 2009
    • 33

Bardzo fajne autko ale z ciekawości dlaczego wybrałeś tę wersję?
    Sąsiad kupił Minta 1,2 TSI też golasa za 54tyś zł z metalikiem i kołem zapasowym.
    Pewnie podoba Ci się bardziej wersja z przed liftu?
    Co do szybek to jestem w szoku pierwszy raz widzę taką fajną folię,nadała by się na przód też bo praktycznie przyciemnia jak sunset.
  • grejan
    Ambiente
    • 2008
    • 104

Byłem u mechanika i wymieniałem turbosprężarkę OCTAVIA 1 TDI 1.9 ale powiedział mi że moja kierownica mi ciężko skręca ponieważ mam zatarte krzyżaki kierownicy nie dopytywałem go a teraz wyjechał i nie ma go. Tu moje pytanie gdzie to szukać o które krzyżaki chodzi mam oct od 2 lat i zazwyczaj kazdy mi mowil ze kierownica ciezko chodzi i faktycznie probowalem w innej oct i chodzi wiele lepiej.

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Krzyżaki to domyślam się że chodziło o przeguby krzyżakowe na kolumnie kierownicy. Jak masz regulacje kiery góra dół to chyba są dwa takie przeguby, jeden przy samych pedałach i drugi wyżej gdzieś tak w połowie kolumny kierownicy.

EDIT: Zaznaczone na czerwono, spróbuj może przesmarować...

Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• MartinezTychy
        Drive
        • 2010
        • 80

grejan,
        Gdyby to były krzyżaki jak sugeruje mechanik to kręcąc kierownicą masz uczucie ,że obraca się skokami wolno z opoprem i znó wolno.
        Może się kończyć pomału pompa wspomagania lub zacierają sie sworznie wahacza.
        Pozdrawiam.
        Skoda Fabia Combi jeżdzi i trąbi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentarz

• grejan
          Ambiente
          • 2008
          • 104

Sworznie wahacza mam nowe, pompa hm ciezko powiedziec ale olej wymieniony i jest ok.

Komentarz

• Cubarius
            Ambiente
            • 2011
            • 148

Podczepie sie pod temat i zapytam czy wymiana krzyzaka w OI fl wyglada tak samo jak w passacie? http://forum.vw-passat.pl/showthread...ierowniczej-3B

Fajnie jest pokazane, a nie chcesz czegos zepsuc wymieniajac go. Moze ktos wie?

[ Dodano: Pią 25 Lis, 11 13:03 ]
            A ktos sie orientuje ile moze mechanik zainkasowac za sama wymiane krzyzaka? Pi razy oko
            Aby zawsze dotrzeć do celu...

Komentarz

Pracuję...